Bit of Everything

Lingonbröd

Kategori: Mat & Bak

 
Eftersom vädret inte var något att hurra över i helgen fick jag sysselsätta mig så gott det gick inomhus. Hittade ett recept som jag inte testat tidigare och praktiskt nog hade jag alla ingredienser hemma så det var bara att kavla upp armarna och sätta igång. Att baka limpor är superenkelt, kräver ingen jäst eller jästid och sköter sig mestadels själv i ugnen. För att baka denna goda saftiga limpa behövs följande:
 
Recept till 1 limpa
♦ 3 dl vetemjöl
♦ 2 dl rågsikt
♦ 2 dl grahamsmjöl
♦ 1 dl havregryn (fullkorn)
♦ 5 dl filmjölk eller yoghurt
♦ 1 dl mörk sirap
♦ 1 dl rörörda lingon eller lingonsylt
♦ 2 tsk bikarbonat
♦ 1 tsk salt
 
Garnering
♦ ½ dl havregryn
 
------------------------
 
Sätt ugnen på 200°. Rör ihop alla ingredienser och fördela smeten i en avlång form (ca 1½ liter) klädd med bakplåtspapper. Strö över ½ dl havregryn och grädda sedan i nedre delen av ugnen ca 1 timma. Ta ut och låt svalna, stjälp upp brödet på galler och låt kallna helt under bakduk.
 
 
Kommentera inlägget här: