Basilika
Kategori: Allmänt


Min första egenodlade basilika växer så det knakar. Jag började med krasse och näst på tur blev alltså denna fina basilikan och en kruka med gräslök som dessvärre dog av uttorkning innan den ens hann titta upp ur jorden. Nu måste jag hitta massa goda recept så att jag kan få användning för min krydda. Italienskt och basilika klingar som alltid bra ihop. Nackdelen med att så från frö är att det tar tid och att man måste vara på sin vakt med mängden solljus, vatten osv. Skiter det sig så gör det. Punkt.
Jag var faktiskt iväg till blomsteraffären härom veckan för att uttöka kryddförrådet. Köpte färdiga plantor med timjan, citronmelis och mynta som jag har planterat i en fin äppellåda på trappan. Dessutom var jag tvungen att fylla ytterligare en äppellåda med olika slags salladsfrön som till min stora glädje har börjat gro. Hemodlad sallad på smörgsen är så mycket sommarfrukost det kan bli, förutom svenska jordgubbar på yoghurten!