Bit of Everything

Lime Key Pie

Kategori: Mat & Bak

Jag gillar som bekant att baka och överraskade därför mina ÅF-kollegor med en supergod Lime Key Pie den sista arbetsdagen innan semestern. Jag har aldrig tidigare bakat eller ätit denna paj så blev riktigt överraskad själv också att den var så god. Superlätt att tillaga dessutom med väldigt få ingredienser. 
 
Såhär kan man göra (läs: såhär gjorde jag):
 
Mixa digistivekex och blanda ner smält/flytande smör. Tryck ut i en form med avtagbar botten. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.Låt svalna.
 
◊ 200g (ca 15st) digistivekex
◊ 100g smör
 
Blanda nedanstående ingredienser. Man kan även riva i lite limeskal och låta det dra i 30-60 mintuter för att sedan sila smeten och slänga skalen. Mycket jobb enligt mig så jag struntade i den biten och hälde bara i ren limesaft. Häll smeten i det kalla pajskalet och grädda i ugen ca 20 minuter. (Ett extra tips är att vispa upp de överblivna 4 äggvitorna med socker till en marräng och lägga ovanpå mjölksmeten innan man ställer in kakan i ugnen. Kakan är klar när marrängen fått en gyllenbrun färg.)
 
◊ 1 burk sötad koncenderad mjölk (mellan 350-400g)
◊ 4 äggulor
◊ 1dl limesaft (alt saften av 5 limefrukter)
 
Garnera med lime och mynta/citronmelis och servera din Lime Key Pie kall med vispad grädde. (Det går att skippa grädden. Det gjorde vi på jobbet nämligen (läs: jag glömde att ta fram grädden ut kylen som jag dessutom hade åkt till affären en extra gång för att inhandla då den glömdes bort under första handlingen).
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: